Het werkproces van Bunzlau servies in de fabriek, waarbij we ook zelf erachter kwamen dat daadwerkelijk alles met de hand wordt gemaakt. Iedere fabriek gebruikt zijn eigen kleimengsel en heeft ook verschillende decors.

 

Het eigen kleimengsel wordt in een mal gedaan. Als die hard geworden is, halen ze de vormen uit de mallen. De oren worden later aan de vormen gezet. Daarna gaat het de oven in die 400 graden is.

 

Hierna gaat het servies naar de decoratie afdeling waar de motieven worden aangebracht. Dit wordt gedaan met stempels en penselen. Na dit proces worden alle gedecoreerde vormen geglazuurd waarna het wederom de oven in gaat. Dit keer op 1235 graden, waarna het product klaar is.

 

Door dit proces is alle Bunzlau servies  vaatwasmachine bestendig en magnetron en oven vast.

 

Ook kan je het Bunzlau servies in de vriezer doen. Houdt er wel rekening mee dat je het servies niet rechtstreeks van de vriezer in de oven kan stoppen .

 

Je hebt bij Bunzlau keramiek ook een B-keuze. In dit geval is er een foutje gemaakt tijdens het bestempelen. De afwijking is dus esthetisch, want er is niks mis met de kwaliteit van het aardewerk. Op onze website staat vermeld of het een B-keuze is of niet.

Hoe opvallend het foutje is, verschilt trouwens per product. Wij selecteren de B-keuze producten in ieder geval zelf, zodat we er zeker van zijn dat het zo min mogelijk opvalt.